slideheader0.jpgslideheader3.jpgslideheader2.jpgslideheader1.jpg
Voor al uw metselwerk !!
Hier wordt onze site gehost !!
Wij zijn een begrip in damwand & dakpanplaat profielen!
Voor al uw bouwmaterialen !!

NDB

NDBDarts.nl is de officiële website van de Nederlandse Darts Bond.
 1. LIVE: WDF Lakeside World Championship

  Van zaterdag 2 december tot en met zondag 10 december wordt het WDF Lakeside World Championship gehouden. Het is het officieuze wereldkampioenschap van de World Darts Federation (WDF).

  In totaal gaan dertien Nederlanders in actie komen in Frimley Green. We hebben alle Nederlandse deelnemers al op onze website voorgesteld. Deze berichten kun je HIER en HIER teruglezen.

  Heren
  Jelle Klaasen, Wesley Plaisier, Chris Landman, Alexander Merkx, Moreno Blom, Dennie Olde Kalter, Arjan Konterman en Jarno Bottenberg

  Dames
  Aileen de Graaf, Anca Zijlstra, Aletta Wajer, Priscilla Steenbergen

  Jongens
  Bradley van der Velden

  Speelschema
  Wil je weten wie tegen wie speelt en op welke dag? Klik dan HIER voor het volledige speelschema

  LIVE kijken
  De Lakeside is LIVE te volgen op de YouTube pagina van de WDF en op Eyecons.

  De NDB wenst alle Nederlandse toppers alvast heel veel succes op het WDF Lakeside World Championship in Engeland!

 2. Foto: TipTopPics

  Het is Anza Zijlstra niet gelukt om de kwartfinales van het WDF WK te halen. De enigszins geblesseerde Nederlandse moest zich met 2-0 erkennen in Paula Murphy.

  Anca Zijlstra was de eerste Nederlander die in de tweede ronde in actie kwam op Lakeside. Zijlstra was de nummer 8 geplaatste speler en nam het op tegen de Amerikaanse Paula Murphy. Zij had in de eerste ronde met prima spel met 2-1 in sets afgerekend met Almudena Fajardo.

  Zijlstra had tijdens het lopen zichtbaar last van een auto-ongeluk waarbij ze onlangs betrokken was. Echter begon ze scorend prima aan de partij. Ze miste wel haar eerste drie pijlen op de dubbel, waardoor Murphy met een 56-finish meteen een break plaatste. Dit volgde ze op met een 51-finish om de break te verzilveren voor een 2-0 voorsprong. In de derde leg kwam Zijlstra op het scorebord, een 21-darter bracht haar op 2-1. Het lukte haar niet om terug te breaken, na een aantal gemiste dubbels van Zijlstra was het de Amerikaanse die via dubbel 3 de eerste set binnenhaalde.

  In de eerste leg van set was het Murphy die miste op de dubbels. Zijlstra wist hiervan nu wel te profiteren, via dubbel 5 plaatste ze meteen een belangrijke break. In haar eigen leg kreeg ‘The Phoenix’ vervolgens 5 pijlen op de dubbel om de break te verzilveren, maar werden allemaal gemist. Murphy brak via dubbel 10 terug om in 20 pijlen op matchpoint te komen; 2-1 in set 2. Opgeven deed Zijlstra niet, met een hele belangrijke 50-finish dwong ze een beslissende leg af. Een derde set kwam er niet, 24 pijlen was genoeg voor Murphy om de partij met 2-0 naar haar toe te trekken.

  Alle overige uitslagen kun je HIER vinden.

  Tekst: WDF website, Dartsactueel, NDB
  Foto: TipTopPics

 3. Blom, Bottenberg, Steenbergen en Olde Kalter winnen op dag 2 van de Lakeside

  Moreno Blom en Jarno Bottenberg hebben hun debuut vandaag op het mooie Lakeside podium winnend afgesloten. Ook Priscilla Steenbergen wist, na een spannende strijd, haar eerste wedstrijd te winnen. Later op de avond wist ook de laatste Nederlander van vandaag zijn eerst wedstrijd winnend af te sluiten: Dennie Olde Kalter was met 2-0 te sterk voor Antony Allen.

  Moreno Blom
  Moreno Blom, afkomstig uit Vinkeveen, mocht de wedstrijd beginnen, maar na vijf missers op de dubbels ging de eerste leg toch naar zijn tegenstander Takacs. Dit vervolgde Takacs met een 19-darter om de break te verzilveren. In leg 3 deed Blom via een 13-darter wat terug en bracht de stand op 2-1. Ook de leg erna wist de talentvolle Nederlander in zijn voordeel te beslissen 2-2. In de vijfde leg kregen beide heren een setdart, maar was het Blom die via dubbel 10 de eerste set op het scorebord noteerde.

  In de tweede set gingen de eerste twee legs met de darts mee. In de derde leg miste Takacs één pijl op de dubbel om zijn eigen leg te houden, waarna Blom een belangrijke break plaatste. Een leg later maakte de Nederlander het met een ijzersterke leg af. Met o.a. een 180’er produceerde Blom een 14-darter om de wedstrijd met 2-0 (3-2,3-1) in sets naar zich toe te trekken. Regerend Lakeside-kampioen Neil Duff wacht woensdagavond in ronde twee.

  Moreno Blom during the WDF World Darts Championship 2023 at Lakside Complex, Frimley Green, Surrey, United Kingdom on the 3rd December 2023 Photo by Chris Sargeant

  Priscilla Steenbergen
  In de vijfde partij van de middagsessie kwam Priscilla Steenbergen in actie voor het eerste ronde partij tegen Australische Kym Mitchell. Steenbergen scoorde meteen erg goed en wist gelijk haar tegenstandster te breaken. Ze wist vervolgens ook haar eigen leg te houden, nadat Mitchell meerdere pijlen had gemist op de dubbel. In de derde leg kwam de Australische op het scorebord, via dubbel 10 maakte ze er 2-1 van. Een beslissende leg kwam er niet, via dubbel 16 pakte Steenbergen de eerste set.

  In de tweede set gingen de eerste twee legs met de darts mee. In de derde leg produceerde Mitchell een hele knappe 76-finish via dubbel 4 om te breaken naar 2-1. Echter kon ze het niet afmaken in haar eigen leg. Na één gemiste setdart van Mitchell op de bull brak Steenbergen via dubbel 13 terug naar 2-2. Het leek erop dat Steenbergen de partij naar zich toe ging trekken, maar kreeg vanaf 65 geen matchdart. Mitchell wist 51 uit te gooien en dwong zo een beslissende set af.

  Mitchell kreeg wederom meerdere pijlen op de dubbel om haar eigen leg te houden in de derde set, maar kreeg de dubbel er niet in. Steenbergen strafte het meteen af door via dubbel 13 de break te plaatsen. Mitchell kwam meteen met een sterk antwoord, een 95-finish in 15 darts zorgde voor de rebreak. De breaks gingen nog even door in de beslissende set. Steenbergen kwam met een 17-darter op matchpoint, maar zag in de vierde leg Mitchell een hele belangrijke 130-finish gooien voor 2-2. In de beslissende leg, die de Australische mocht beginnen, bleef het erg lang bij elkaar. Mitchell kreeg twee matchdarts, maar die werden gemist. Steenbergen bleef koel, raakte tops en wist zo de partij toch nog winnend af te sluiten; 2-1 (3-1,2-3,3-2).

  In de tweede ronde mag Steenbergen het opnemen tegen de nummer 3 geplaatste Lisa Ashton.

  Priscilla Steenbergen during the WDF World Darts Championship 2023 at Lakside Complex, Frimley Green, Surrey, United Kingdom on the 3rd December 2023 Photo by Chris Sargeant

  Jarno Bottenberg
  De debuterende Bottenberg schoot uit de startblokken in Frimley Green. De eerste leg van de wedstrijd ging met een 17-darter naar Bottenberg, die daarmee ook zijn leg wist te behouden. De Nederlander pakte ook de tweede leg met een knappe 12-darter, waarmee de eerste break van de partij ook meteen een feit was. Via de dubbel 6 ging de eerste set in no-time naar Bottenberg.

  Ook in de tweede set behield de Nederlander het initiatief. Bottenberg bleef Lewis onder druk houden, maar toch ging de eerste leg in 14 darts naar de Welshman. Bottenberg trok zich er weinig van aan, bleef zijn eigen spel spelen en pakte de tweede leg met een 19-darter via dubbel 10. In de tweede leg wist Bottenberg zijn tegenstander te breken, waardoor hij op matchpoint kwam. Deze werd ook meteen benut door ‘Bottie’. De Nederlander raakte de dubbel 18 en beëindigde de partij met een 17-darter!

  Woensdagavond mag de Fries het in de tweede ronde gaan opnemen tegen de Amerikaan Danny Lauby.

  2004wdfwc2023

  Dennie Olde Kalter
  Allen mocht de wedstrijd op het iconische podium beginnen, maar zag zich door Olde Kalter gebroken worden met een 17-darter. De Engelsman zorgde echter via de dubbel 16 direct voor de re-break, waarna Allen zijn leg met een 17-darter wist te behouden. De vierde leg ging in 14 pijlen naar de Nederlander en een vijfde leg moest worden gespeeld. Hierin was Olde Kalter scorend de betere, wat hem de eerste set opleverde met een 17-darter.

  Door de break in de laatste leg mocht Olde Kalter de tweede set beginnen. Allen zette de Nederlander onder druk en via de dubbel 20 ging de eerste leg naar de Engelsman. Olde Kalter deed echter direct wat terug door in 17 darts terug te breken en het initiatief weer over te nemen. Met een 16-darter via de dubbel 10 kwam Olde Kalter op een 2-1 voorsprong in legs en dus ook op matchpoint. En deze werd benut door onze landgenoot. Met een 81-finish op de bulls-eye besliste Olde Kalter de partij in zijn voordeel.

  Alle overige uitslagen kun je HIER vinden.

  Wij feliciteren Moreno, Priscilla, Jarno en Dennie met hun mooie overwinningen!

  Tekst: WDF website, Dartsactueel, NDB
  Foto: TipTopPics

 4. Aletta Wajer en Arjan Konterman winnen

  Aletta Wajer was de eerste landgenoot die in actie mocht komen tijdens de WDF Lakeside World Championships. Wajer wist tijdens haar debuut overtuigend af te rekenen met Paula Jacklin, eindstand: 2-0. Ook Arjan Konterman kende een goed debuut. Hij versloeg Danny Porter eveneens met 2-0 in sets.

  Aletta Wajer
  De Engelse Paula Jacklin begon sterk aan de wedstrijd en kwam al snel op een 2-0 voorspring. Met een 17-darter reageerde Wajer sterk. Jacklin miste vervolgens vijf pijlen om voor het eerst een set te winnen op het WK en Wajer ging met de eerste set aan de haal.

  In de tweede set ging Wajer beter gooien. Nadat ze haar eigen leg hield wist ze ook de leg van Jacklin te pakken, waardoor ze nog maar één leg nodig had. Ondanks meerdere gemiste dubbels wist onze landgenoot via dubbel negen de wedstrijd op haar naam te schrijven. In de volgende ronde mag Wajer het gaan opnemen tegen Deta Hedman.

  1453wdfwc2023

  Arjan Konterman
  Konterman, die afgelopen jaar de halve finale van de TOTO Dutch Open Darts wist te bereiken, was vanavond in de laatste wedstrijd op het mooie Lakeside podium overduidelijk de sterkste. Al vrij snel kwam onze landgenoot dankzij een 14-darter op een comfortabele 2-0 voorsprong in de openingsset. Via een 15-darter pakte de darter uit Staphorst de eerste set met 3-1.

  In de tweede set was hij in iedere leg de betere. Hij pakte dan ook drie legs op rij en bracht daarmee de eindstand op: 2-0. In de tweede ronde mag Konterman aantreden tegen landgenoot Alexander Merkx.

  Alle overige uitslagen kun je HIER vinden.

  Van harte gefeliciteerd Aletta en Arjan!

  Tekst: WDF website, NDB
  Foto: TipTopPics

 5. Toernooicenter: JDC World Cup | Gibraltar

  Van 29 november tot en met 2 december wordt in Gibraltar de JDC World Cup 2023 gespeeld. Het belooft een prachtig evenement voor onze Nederlandse jeugdtoppers te worden. Tijdens deze dagen staan verschillende toernooien op het programma. In totaal staan straks teams uit 21 landen aan de oche in Gibraltar. De wedstrijden worden gehouden in het Europa Point Sports Complex.

  Programma
  Woensdag 29-11-2023 – Winmau Open of Gibraltar
  Donderdag 30-11-2023 – MVG Masters Open
  Vrijdag 01-12-2023 – Holiday Inn Express Junior World Darts Finals
  Zaterdag 02-12-2023 – JDC World Cup Team Event

  Nederlandse Teams
  Nederland vaardigt twee jeugdteams af naar de JDC World Cup in Gibraltar. De definitieve selectie werd afgelopen september al bekendgemaakt. De twee teams zijn als volgt ingedeeld:

  Team 1: Bradley van der Velden, Kendji Steinbach, Cas Maessen en Dylan van Lierop.
  Team 2: Thijs Kool, Ruben Baalmans, Daan Toxopeus en Cor Beukema.

  Benieuwd naar de achtergrond van de spelers en hun behaalde resultaten? Wij stelden in dit eerdere bericht alle spelers al aan jullie voor.
  De Nederlandse Teams worden in Gibraltar bijgestaan door een ervaren begeleiding. Bondscoach Dick Bontekoe (jeugd) en teammanager Patrick Stolk reizen samen met de teams naar de JDC World Cup.

  Michael van Gerwen
  We zijn verheugd dat we opnieuw twee teams vol met talent naar Gibraltar kunnen sturen. Net als tijdens de laatste edities is Michael van Gerwen als sponsor betrokken bij het Nederlands team. De Nederlandse Darts Bond is hem hier zeer dankbaar voor.

  Volg alle wedstrijden live
  Je kunt alle wedstrijden live volgen op DartConnect, daarnaast is er een livestream via de JDC Facebook en het YouTube-kanaal. Natuurlijk zijn ook alle wedstrijden en statistieken live te volgen via Dartconnect. Hier kan je ook de loting en alle uitslagen terugvinden.

  Hieronder vind je de rechtstreekse link naar het toernooi op DartConnect.
  Woensdag 29-11-2023 – Winmau Open of Gibraltar
  Donderdag 30-11-2023 – MVG Masters Open
  Vrijdag 01-12-2023 – Holiday Inn Express Junior World Darts Finals
  Zaterdag 02-12-2023 – JDC World Cup Team Event

  Updates & foto’s
  Uiteraard zal de NDB dagelijks verslag doen van de JDC World Cup via onze website. Volg de Nederlandse Darts Bond ook zeker op social media: TwitterFacebook en Instagram voor de laatste live-updates, leuke foto’s en het laatste nieuws uit Gibraltar.

  Historie
  Vanaf het begin van de JDC World Cup hebben de Nederlandse jeugdspelers altijd zeer goed gepresteerd op de verschillende toernooien. In totaal werden drie Nederlanders individueel JDC-wereldkampioen: Maikel Verberk, Jurjen van der Velde en Bradly Roes. Daarnaast won Nederland 2 keer de JDC World Cup en veroverde we nog 3 maal zilver. Een uitgebreid historisch overzicht van de Nederlandse prestaties op de JDC World Cup vind je in dit eerdere bericht.

  Roll Of Honour | JDC Junior World Darts Champions
  2015 Joshua Richardson | ENG
  2016 Maikel Verberk | NED
  2017 Rusty Jake Rodriguez | AUS
  2018 Jurjen van der Velde | NED
  2019 Keane Barry | IRE
  2021 Bradly Roes | NED
  2022 Luke Littler | ENG

  Roll Of Honour | JDC World Cup Team Event
  2018 Nederland
  2019 Nederland
  2021 Engeland
  2022 Engeland

  Wij wensen het Nederlands Teams heel veel succes tijdens de JDC World Cup in Gibraltar! Uiteraard zal de NDB dagelijks verslag doen van de World Cup. Blijf ons dus op de voet volgen!

 6. Terugblik dag vier en vooruitblik dag vijf JDC World Cup - Live te volgen!

  Het was weer een fantastische dag van de jonge oranje ploeg. De spanning die bij een WK hoort hebben de boys steeds beter onder controle en ze speelden allemaal uitstekend. Iedereen wist op dag 4 dan ook meerder knappe overwinningen te boeken op het JDC single WK.

  Daan Toxopeus wist een bijzonder knappe 5e plaats te veroveren. Daan was heel dichtbij een halve finale, maar de wedstrijdpijlen wilden helaas niet vallen, waardoor hij alsnog nipt de kwartfinale verloor met 4-3. Maar wat een debuut, vijfde op het JDC World Championship.

  Cas Maessen strandde in zijn eerste WK in de achtste finale. Na een 3-1 achterstand, vocht hij zich terug tot 3-3. Helaas ging ook deze beslissende leg naar de tegenstander en eindigde Cas als 9e. Een keurige prestatie op je eerste WK!

  Een ronde eerder bij de laatste 32 was Ruben Baalmans dichtbij een mega stunt tegen wereldkampioen Jenson Walker. Hij miste de bull voor een ongelofelijke 4-1 overwinning, waarna de ervaren Jenson de winst alsnog over de streep trok.

  Bradley van der Velden, Cor Beukema en Thijs Kool kenden ook een prima toernooi. Overtuigend plaatsten ze zich voor de knock-outfase. Helaas stranden alle drie bij de laatste 64. Dylan van Lierop en Kendji Steinbach kwamen helaas 1 leg te kort om zich te plaatsen voor de knock-out fase en stranden in een loodzware poule.

  We kunnen terugkijken kijken op een prachtige dag met prima resultaten en zijn ongelofelijk trots op alle 8de oranje boys. De jongens hebben gevochten als leeuwen en als er werd verloren dan was het bijna altijd in laatste en beslissende 7e leg. Maar sommige overwinningen werden ook in de allerlaatste leg over de streep getrokken. Al met al een spannende maar prachtige dag!

  De finale op 17 december in Ally Pally wordt gespeeld door Luke Littler en Almos Kovacs. Luke versloeg in de halve finale Archie Self met 5-2 en Almos was met dezelfde cijfers te sterk voor Mason Teese.

  Voor meer leuke foto’s van het Nederlands team op de derde dag in Gibraltar check de facebookpagina van de NDB.

  Vandaag: JDC World Cup
  Vandaag strijden spelers voor de titel op de JDC World Cup. Maar liefst 28 teams zullen namens hun land in actie komen in het teamevent. Namens Nederland nemen Bradley van der Velden, Cas Maessen, Kendji Steinbach en Dylan van Lierop het op tegen Griekenland en Gibraltar. Daan Toxopeus, Ruben Baalmans, Thijs Kool en Cor Beukema zien Mongolië, Ierland en Italië aan de oche verschijnen.

  Volg alle wedstrijden live
  Je kunt alle wedstrijden live volgen op DartConnect, daarnaast is er een livestream via de JDC Facebook en het YouTube-kanaal. Natuurlijk zijn ook alle wedstrijden en statistieken live te volgen via Dartconnect. Hier kan je ook de loting en alle uitslagen terugvinden.

  Check HIER het toernooicenter op onze website voor alle informatie. Volg de Nederlandse Darts Bond ook zeker op social media: TwitterFacebook en Instagram voor de laatste live-updates, leuke foto’s en het laatste nieuws uit Gibraltar.

 7. Terugblik dag drie en vooruitblik dag vier JDC World Cup - Live te volgen!

  De oranje ploeg trok gisteren tijdens de Michael van Gerwen Masters de goede lijn van een dag eerder door. Met de ervaring en leermomenten van de eerste speeldag in de rugzak en de fantastische oranje teamspirit hadden de boys gisteren de spanning al een stuk beter onder controle. Daan Toxopeus en Cor Beukema haalden bijzonder knap de laatste 16 waarin zij nipt verloren. Kendji Steinbach en Dylan van Lierop liepen een ronde eerder tegen een ontketende Luke Littler en Khurelkhuu Tergel op. Maar ook alle andere jongens presteerden vandaag bijzonder goed.

  Net als woensdag ging de overwinning naar de man in vorm, Luke Littler. In de halve finale wist Luke een gemiddelde van maar liefst 110 te noteren om vervolgens in de finale Jack Nankervis overtuigend op rij te zetten.

  De NDB feliciteert Luke Littler met alweer zijn 3e titel op rij op de MVG Masters en is trots op de prestatie van het Nederlands team!

  Na een fantastische 2e dag op de Michael van Gerwen Masters was het in de avond tijd voor ontspanning tijdens de gala-avond van de JDC Junior Darts Corporation World Championship.

  Voor meer leuke foto’s van het Nederlands team op de derde dag in Gibraltar check de facebookpagina van de NDB.

  Vandaag: JDC World Darts Championship
  Vandaag strijden spelers voor de individuele JDC wereldtitel. Dit singletoernooi werd vorig jaar gewonnen door Luke Littler. Weet Luke na zijn overwinningen deze week op de PDC World Youth Championship, de Winmau Gibraltar Open en de MVG Masters ook in dit toernooi ongeslagen te blijven? Of zal iemand hem vandaag onthouden van zijn tweede JDC wereldtitel op rij?

  Volg alle wedstrijden live
  Je kunt alle wedstrijden live volgen op DartConnect, daarnaast is er een livestream via de JDC Facebook en het YouTube-kanaal. Natuurlijk zijn ook alle wedstrijden en statistieken live te volgen via Dartconnect. Hier kan je ook de loting en alle uitslagen terugvinden.

  Check HIER het toernooicenter op onze website voor alle informatie. Volg de Nederlandse Darts Bond ook zeker op social media: TwitterFacebook en Instagram voor de laatste live-updates, leuke foto’s en het laatste nieuws uit Gibraltar.

 8. Foto: NDB

  Dicht tegen de prachtige rots van Gibraltar stond gisteren in de Europoint de Winmau Gibraltar Open op het programma tijdens de JDC World Cup in Gibraltar.

  De Nederlandse spelersgroep bestaat dit jaar uit: Bradley van der Velden, Kendji Steinbach, Cas Maessen, Thijs Kool, Ruben Baalmans, Daan Toxopeus, Cor Beukema en Dylan van Lierop. Het Nederlands team is met een gemiddelde leeftijd van nog geen 14 jaar één van de jongste, zo niet de jongste, afvaardiging in Gibraltar. Maar liefst 7 van de 8 spelers maakten gisteren hun debuut op de JDC World Cup, waarbij dit voor 5 spelers ook nog eens hun allereerste wedstrijden in het Nederlands shirt waren. Aan het begin van de eerste wedstrijddag was de spanning dan ook zeker aanwezig.

  Maar vanaf meet af aan zette deze fantastische spelersgroep de Nederlandse NDB traditie voort: één oranje TEAM, vol passie en teamspirit. Zowel op de dartsbaan als daarnaast, juichten ze samen voor mooie overwinningen en steunden ze elkaar na verlies. Ook onder spanning en als het soms tegenzat blijven onze oranje boys vechten. Hierdoor wisten ze direct op de eerste dag al mooie overwinningen te boeken. Alle spelers groeiden in het toernooi en gingen gedurende de dag steeds iets beter gooien.

  Kendji liet direct zien waartoe hij in staat is door op zijn debuut direct de laatste 16 te halen. Ook Bradley groeide in het toernooi, maar verloor helaas de laatste en beslissende leg in een prima wedstrijd bij de laatste 32 tegen de ervaren Seppe Desseville. Cas en Dylan begonnen ook uitstekend aan het WK. Dylan opende zijn eerste wedstrijd zelfs met twee 180 scores op rij, maar verloor helaas nipt van Logan Gilmour. Net als Bradley kwam Cas uiteindelijk nipt te kort in de laatste leg en verloor hij van Engelsman Leo Howard. Maar ook de vier andere jonge oranje debutanten: Daan, Ruben, Thijs en Cor wisten gedurende de wedstrijden hun spanning steeds beter onder controle te krijgen. Uiteindelijk speelden alle vier de mannen een prima wedstrijd, maar verloren ze helaas alle vier in een spannende en gelijk opgaande wedstrijd met 4-2.

  Al met al een goede eerste dag voor de oranje ploeg, maar bovenal hebben de boys veel ervaring opgedaan en laten zien over de juiste teamspirit en mentaliteit te beschikken. Natuurlijk willen we ook dit jaar weer mooie overwinningen binnenslepen, maar met zo’n jong en onervaren team hebben we, misschien nog wel meer als anderen jaren, ook andere doelstellingen: ervaring opdoen, genieten en samenwerken als een hecht Nederlands team. Gezamenlijk bouwen we verder aan een fundament voor de komende jaren voor het prachtige Nederlands jeugdteam.

  De overwinning ging gisteren uiteindelijk naar de man in vorm, Luke Litter. In de finale versloeg hij met bijna 94 gemiddeld teamgenoot Thomas Banks.

  De NDB feliciteert Luke Littler met alweer zijn 3e titel op rij op de Winmau Gibraltar Open en is trots op de prestatie van het Nederlands team!

  MVG Masters 2023
  Vandaag strijden spelers voor de titel op de MVG Masters 2023. Dit singletoernooi werd vorig jaar gewonnen door Luke Littler.

  Volg alle wedstrijden live
  Je kunt alle wedstrijden live volgen op DartConnect, daarnaast is er een livestream via de JDC Facebook en het YouTube-kanaal. Natuurlijk zijn ook alle wedstrijden en statistieken live te volgen via Dartconnect. Hier kan je ook de loting en alle uitslagen terugvinden.

  Check HIER het toernooicenter op onze website voor alle informatie

 9. Even voorstellen: Nederlanders op Lakeside (2/2)

  Het is stiekem toch wel de droom van elke darter: spelen voor de televisiecamera’s, op het podium van de iconische Lakeside Country Club in het Engelse Frimley Green. Van zaterdag 2 december tot en met zondag 10 december wordt daar het WDF Lakeside World Championship gehouden. Het is het officieuze wereldkampioenschap van de World Darts Federation (WDF).

  In totaal gaan tijdens deze editie maar liefst dertien Nederlanders in actie komen op het Lakeside-podium! Gaan zij een gooi doen naar de titel in Frimley Green? En voegen zij zich bij een uniek rijtje winnaars?

  Op de lijst met winnaars van de Lakeside prijken vele Nederlanders. Bij de heren wonnen Raymond van Barneveld, Jelle Klaasen en Christian Kist de titel in het verleden. Francis Hoenselaar won het toernooi bij de dames. Ook onze jeugd was in het verleden succesvol: Justin van Tergouw en Colin Roelofs schreven het jeugdtoernooi van de Lakeside op hun naam.

  Hieronder stellen wij zeven deelnemers aan jullie voor, waaronder meerdere debutanten. Eerder stelde wij de overige zes spelers al aan jullie voor in dit artikel. De volledige loting voor de Lakeside is hier te vinden.

  Aletta Wajer
  Woonplaats: Lelystad
  Geboortedatum: 27-08-1993

  Ze had een prachtig internationaal jaar, met overwinningen tijdens de Croatian Masters, het Croatian Open en het Czech Open. Aletta Wajer uit Lelystad gaat haar debuut maken op het WDF Lakeside World Championship, maar heeft inmiddels al heel wat titels op haar naam geschreven. Aletta plaatste zich via haar tiende positie op de internationale WDF-ranking bij de dames. Op de openingsdag van het toernooi, zaterdag 2 december aanstaande, speelt zij ’s avonds in de eerste ronde tegen Paula Jacklin uit Engeland. Als Aletta de Engelse verslaat, speelt zij op dinsdag 5 december haar partij in de tweede ronde tegen routinier Deta Hedman.

  Dennie Olde Kalter
  Woonplaats: Hengelo
  Geboortedatum: 22-10-1991

  Voor de tweede keer in zijn dartcarrière gaat Dennie Olde Kalter uit Hengelo het Lakeside-podium beklimmen. In 2020 maakte hij zijn debuut op het wereldkampioenschap, waarin hij na een eerste gewonnen partij (Nick Kenny, 3-2) in de tweede ronde verloor van Mario Vandenbogaerde. Dennie is geplaatst voor het WDF Lakeside World Championship via de internationale WDF-ranking, waar hij op de 33e plaats stond. Dat betekent dat hij meteen in de eerste ronde in actie gaat komen. Op zondagavond 3 december neemt hij het op tegen de Engelsman Antony Allen. Mocht Dennie Olde Kalter zijn eerste partij winnend afsluiten, dan wacht op woensdag 6 december Darren Johnson uit Engeland.

  Jarno Bottenberg
  Woonplaats: Groningen
  Geboortedatum: 09-11-2001

  Wederom een debutant op het podium in Frimley Green: de 22-jarige Jarno Bottenberg staat begin december voor het eerst op Lakeside. Hij plaatste zich al enige tijd geleden voor het officieuze wereldkampioenschap. In de Bonte Wever in Assen kwam hij vorig jaar december door het kwalificatietoernooi, net als landgenoot Arjan Konterman. Jarno Bottenberg woont inmiddels in Groningen, maar is de huidige nummer één op de ranking van de Friese Darts Bond. Op zondagmiddag 3 december debuteert hij op Lakeside tegen Jamie Lewis uit Wales. Mocht hij zijn eerste duel winnen, wacht een wedstrijd tegen de Amerikaan Danny Lauby op woensdagavond 6 december.

  Wesley Plaisier
  Woonplaats: Hendrik-Ido-Ambacht
  Geboortedatum: 04-03-1990

  Wat een jaar heeft Wesley Plaisier uit Hendrik-Ido-Ambacht achter de rug. Hij won in december vorig jaar in Assen zijn grootste titel tot nu toe: de Winmau World Masters. Afgelopen augustus voegde hij daar ook nog het hoog aangeschreven Antwerp Open aan toe. Ook maakte Wesley onderdeel uit van het uiterst succesvolle Nederlandse WK-team op de WDF World Cup. Wesley Plaisier is als vijfde geplaatst voor de Lakeside. Dat betekent dat hij pas in de tweede ronde in actie komt in Frimley Green. Op dinsdagmiddag 5 december treft hij de winnaar van het duel tussen Dave Prins en Reece Colley. De beide Engelsmannen spelen op zaterdag 2 december hun partij in de eerste ronde.

  Anca Zijlstra
  Woonplaats: Heerlen
  Geboortedatum: 03-11-1973

  Ze is een van de meest ervaren Nederlandse speelsters op het aankomende WDF Lakeside World Championship. Anca Zijlstra uit Heerlen stond drie keer eerder op het podium van de Lakeside. Haar beste resultaat was een plek in de kwartfinale tijdens haar debuutjaar in 2016. In die kwartfinale verloor ze toen van Aileen de Graaf. Op basis van de internationale WDF-ranking is Anca als achtste geplaatst voor het toernooi. Dat betekent dat zij pas in de tweede ronde instroomt. In die partij op maandagmiddag 4 december neemt zij het op tegen de winnaar van het duel tussen de Amerikaanse Paula Murphy en Almudena Fajardo uit Spanje. Dat tweetal treft elkaar op de openingsdag van de Lakeside.

  Bradley van der Velden
  Woonplaats: Leiderdorp
  Geboortedatum: 05-01-2008

  Gaat Bradley van der Velden de jeugdtitel pakken op het WDF Lakeside World Championship? Hij staat in de halve finales van het jeugdtoernooi, waarvoor hij zich vorig jaar december plaatste. Bradley was afgelopen jaar de beste junior van Nederland; hij werd Nederlands Rankingkampioen en won ook nog een het NK Darts in Barneveld. De halve finales van het jeugdtoernooi worden pas een week na de opening gespeeld. Bradley gaat het op zaterdagmiddag 9 december opnemen tegen Mats Theobald uit Duitsland. Mocht hij die partij winnen, dan treft hij in de finale op zondag de winnaar van het duel tussen András Borbély uit Hongarije en Adam Dee uit Ierland.

  Chris Landman
  Woonplaats: Wapenveld
  Geboortedatum: 17-01-1981

  Na enkele jaren afwezigheid keert Chris Landman uit Wapenveld in december terug op het podium in Frimley Green. Het wordt voor hem zijn vierde deelname aan de Lakeside. Zijn beste resultaat behaalde hij in 2020. Toen reikte hij tot de kwartfinales, waar hij met 5-3 verloor van de latere winnaar: Wayne Warren. Chris stond in de tussentijd ook nog op het PDC WK van 2022. Daar versloeg hij Scott Mitchell, waarna hij in de tweede ronde verloor van Ian White. Chris Landman is een geplaatste speler (7) tijdens de Lakeside en komt dus pas in de tweede ronde van het toernooi in actie. Op woensdagmiddag 6 december speelt hij de eerste wedstrijd van de dag tegen de winnaar van het duel tussen Benjamin Pratnemer en Davie Kirwan.

  De NDB wenst alle Nederlanders heel veel succes op het WDF Lakeside World Championship!

 10. ParaDarts World Championship en World Masters

  Het wordt een uniek weekend, begin december in het Engelse Chelmsford. Terwijl aan de andere kant van Londen het WDF Lakeside World Championship bezig is, gooien de allerbeste paradarters van over de hele wereld hun pijlen op twee grote toernooien: de World ParaDarts World Championships en de World ParaDarts World Masters.

  Het is voor het eerst dat deze twee toernooien vlak na elkaar en op dezelfde locatie worden gehouden. Tientallen paradarters gaan in twee categorieën (staand en rolstoel) de strijd met elkaar aan. Wie worden de wereldkampioenen van 2023? En welke darters gaan er met de World Masters-titels vandoor?

  In totaal nemen 32 darters per categorie deel aan de beide toernooien, waaronder vijf Nederlandse toppers. Chanine Vriezen, Michelovic van Velzen, Michel van den Hengel, Anton van Hemert en Wilco Wassink doen in Chelmsford een gooi naar de titels.

  Internationaal
  “Het worden hele mooie toernooien, zeker als je het niveau ziet”, vertelt Marijke Zomer. Sinds afgelopen zomer is zij toernooidirecteur bij World ParaDarts (WPD), de internationale organisatie die tevens is aangesloten bij de WDF. Marijke is daarnaast bondscoach van de paradartsselectie van de NDB. “De deelnemers komen van over de hele wereld, zelfs uit Australië en Nieuw-Zeeland”, zo vertelt ze.

  Het werd hoog tijd dat deze grote toernooien voor paradarters weer doorgang konden vinden. Vanwege corona lag het internationale circuit een flinke tijd stil. Aangezien de WDF dit jaar geen World Masters organiseert, besloot World ParaDarts om zelf deze twee grote toernooien neer te gaan zetten.

  “De deelnemers aan de World Championships en de World Masters zijn allemaal geselecteerd”, legt Marijke Zomer uit. “Of ze zijn via de ranking (WPD) geplaatst, of het zijn spelers die door hun land zijn afgevaardigd.” De toernooien vinden plaats in de Chelmsford Social Club, waar ook het Open Engeland wordt gehouden.

  Wat het paradarten voor zowel de deelnemers als de organisatie zo mooi maakt? “Het is één grote familie. Iedereen volgt alles van elkaar.” En qua darten? “De meeste spelers gooien een heel mooi gemiddelde, zeker degenen die regelmatig darten. Laatst was er nog iemand met 90 gemiddeld, daar moet aandacht voor zijn.”

  Finale op Lakeside?
  Aangezien de twee toernooien gelijktijdig met de Lakeside worden afgewerkt, rijst de vraag waarom het toernooi niet wordt gecombineerd, of waarom sommige wedstrijden niet op het befaamde podium zouden kunnen worden gespeeld? “Dat zou wel heel erg mooi zijn in de toekomst”, aldus Marijke Zomer. “Om bijvoorbeeld de halve finales en de finale op Lakeside te spelen. Net zoals de jeugd een plaatsingstoernooi speelt, met de halve finales in Frimley Green.”

  Op zondag 3 december wordt de World ParaDarts World Masters afgewerkt, gevolgd door de World ParaDarts World Championships op maandag 4 december. Updates zijn te vinden via deze Facebook-pagina van de WPD. Er verschijnt tevens een livestream van de toernooien, welke te bekijken is op dezelfde Facebook-pagina en op YouTube.

  De NDB wenst alle Nederlandse toppers heel veel succes in Chelmsford! Meer informatie over deze toernooien en over het internationale paradartcircuit is te vinden op de website van de WPD.

Joomla templates by a4joomla