slideheader1.jpgslideheader3.jpgslideheader2.jpgslideheader0.jpg
Voor al uw bouwmaterialen !!
Wij zijn een begrip in damwand & dakpanplaat profielen!
Voor al uw metselwerk !!
Hier wordt onze site gehost !!

NDB

NDBDarts.nl is de officiële website van de Nederlandse Darts Bond.
 1. Oranjebar Lions (PDB) Nederlands bekerkampioen!

  Vandaag verschenen de regionale bekerkampioenen aan de oche in de Hanzehal in Zutphen om te strijden voor de Nederlandse titel. Het werd een mooie, sportieve en vooral spannende dag met prachtige teamwedstrijden. Wij feliciteren Oranjebar Lions (PDB) met de Nederlandse bekertitel.

  De kwartfinale tussen De Stam 1 (DVO) vs The Peaky Blinders (DBBR) ging tot het gaatje. Een alles beslissende teamgame moest de beslissing brengen. Het waren uiteindelijk de mannen uit de Bollenstreek die in deze gelijk opgaande leg de zenuwen het beste onder controle hadden en de wedstrijd uit het vuur sleepten. In de halve finale namen zij het op tegen Oranje Bar Lions (PDB) die op hun beurt De Afzeikers (RDO) uit de halve finales wisten te houden. Aan de andere kant van de finalesheet ging de strijd tussen DC Tripe Heerde 6 (SDC) en The Marvels (RD) om een plaats in de finale. Zij waren in de kwartfinale te sterk voor respectievelijk The Lions (BDC) en Bouncers (DID). Gisteren tijdens de landelijke divisiekampioenschappen stranden de Oranje Bar Lions in de halve finale. Vandaag namen zij in de eerste halve finale direct een 3-1 voorsprong, om vervolgens in de eerste koppelwedstrijd de finaleplaats veilig te stellen. De tweede halve finale tussen DC Triple Heerde 6 (SDC) vs The Marvels (RD) was een gelijk opgaande strijd. Beide teams wonnen 2 singles, maar het waren de mannen van RIjnnmonddarts die beide koppels wisten te winnen en zo hun tweede finale van het weekend veilig stelden.

  Gisteren gingen de Marvels in de finale van de landelijke erdevisiekampioeschappen onderuit tegen Skûtsje 1 (FDB), terwijl Oranje Bar Lions genoegen moest nemen met de bronzen plak. Het beloofde dus een spannende en hoogstaande finale te worden. Voor Oranje Bar Lions zou de winst hun eerste nationale titel betekenen, terwijl ze al wel vier maal de Nederlandse Eredivisie titel wisten te veroveren. Voor The Marvels zou de winst hun tweede Nederlandse beker betekenen na het kampioenschap in 2019. Ditmaal vlogen The Marvels uit de startblokken met overwinningen in de eerste twee single partijen. Wesley Plaiser versloeg Jimmy van Schie, terwijl Danny van Trijp, Jelle klaasen versloeg. The Oranje Bar Lions rechten echter hun rug. Jermaine Wattimena versloeg Eddy Merlijn en Kendj Steinbach bracht te stand terug op 2-2 met zijn overwinning op Mitchell van Schukkman. Deze lijn trok Oranje Bar Lions door in de koppels. Jermaine Wattimena en Kendji Steinbach, versloegen Mitchell van Schukkman en Eddy Merlijn met maar liefst 3-0, waarna Danny van Trijp en Wesley Plaiser de stand voor The Marvels bijna terug bracht op 3-3. De laatste en beslissende leg in de koppels werd echter verovert door Jimmy van Schie en Jelle Klaasen. Met een 78-finish pakte zij het vierde en beslissende punt en de allereerste Nederlandse bekertitel voor de Oranje Bar Lions en tevens de eerste bekertitel voor de PDB. Van harte gefeliciteerd!

  Kwartfinales
  The Lions (BDC) vs DC Triple Heerde 6 (SDC) 1-4
  The Marvels (RD) vs Bouncers (DID) 4-2
  De Stam 1 (DVO) vs The Peaky Blinders (DBBR) 3-4
  Oranje Bar Lions (PDB) vs De Afzeikers (RDO) 4-2

  Halve finale
  DC Triple Heerde 6 (SDC) vs The Marvels (RD) 2-4
  The Peaky Blinders (DBBR) vs Oranje Bar Lions (PDB) 1-4

  Finale
  The Marvels (RD) vs Oranje Bar Lions (PDB) 2-4

  Klik hier voor alle poule uitslagen van het bekerkampioenschap en klik hier voor het finalesheet.

  Hall of Fame:
  Hier vind je de Hall of Fame met een overzicht van alle eerdere landelijke bekerkampioenen.

  Wij danken alle darters, toeschouwers, vrijwilligers en de Hanzehal voor twee geslaagde dagen vol topdarts en feliciteren Oranjebar Lions (PDB) met de Nederlandse bekertitel.

 2. Nederlandse Divisiekampioenen 2024 Bekend!

  De divisiekampioenen van alle regionale lidorganisaties verschenen aan de oche in de Hanzehal Zutphen om te strijden voor de Nederlandse titels. Voor het tweede jaar op rij streden alle kampioenen uit alle vijf divisies  (ere, 1e, 2e, 3e en 4e divisie) op hetzelfde moment in dezelfde locatie voor het Nederlands kampioenschap. Maar liefst 93 teams bestaande uit ruim 800 spelers waren aanwezig. Voor een overzicht van alle deelnemende teams aan de divisiekampioenschappen klik hier. Het werd een mooie, sportieve en vooral spannende dag met prachtige teamwedstrijden.

  Wij feliciteren Skûtsje1 (FDB) met het Nederlandse titel in de eredivisie, Prik Em D'r in (DVO) met de landelijke titel in de 1e divisie, Trouble to Dubbel10 (RDB) met het Nederlands Kampioenschap in de 2e divisie, Break Out Zonder Naam (DBMN) met de titel in de 3e divisie en het B Team (FDB) met het landelijk kampioenschap in de 4e divisie.

  Hieronder alle uitslagen van alle divisies en foto's van de Nederlandse kampioenen! Foto's van alle prijswinnende teams vind je op onze facebooktwitter en Instagram account

  Eredivisie Nederlands Kampioen: Skûtsje 1 (FDB)
  Klik hier voor alle poule uitslagen van de Eredivisie en klik hier voor de finalesheet.

  Kwartfinales
  4-0 Oranje Bar Lions (PDB) vs DKE Samboeca (DSWN) 
  4-0 The Marvels (RD) vs Back to Basic (DORA)
  2-4 The Peaky Blinders (DBBR) vs No Mercy (DBA)
  0-4 De Zotte Vogelpikkers (DBMN) vs Skûtsje 1 (FDB)

  Halve finale       
  2-4  Oranje Bar Lions (PDB) vs The Marvels (RD)
  2-4 No Mercy (DBA) vs Skûstje 1 (FDB)

  Finale
  1-4 The Marvels (RD) vs Skûtsje 1 (FDB)


   

  1e divisie Nederlands Kampioen: Prik Em D'r in (DVO)
  Klik hiervoor alle poule uitslagen van de 1e divisie en klik hier voor de finalesheet.

  Kwartfinales
  4-2 Sjenkies United (DOT) vs Hofnar Darts 2 (DVS)
  1-4 Sakkiemoto's (DBBR) vs Prik Em D'r in (DVO)
  3-4 Lange Buren (DONHN) vs Rekoons (TDV)
  3-4 Dartklup 77 (VDO) vs Ut Huuske 1 (RDB)        

  Halve finale       
  3-4 Sjenkies United (DOT)  vs Prik Em D'r in (DVO)
  2-4 Rekoons (TDV) vs Ut Huuske 1 (RDB)

  Finale
  4-1 Prik Em D'r in (DVO) vs Huuske 1 (RDB)
  Zutphen, NETHERLANDS - JUNE 15: Darts player in action during the Darts division championships in Hanzehal on June 15, 2024 in Zutphen Netherlands. (Photo by Bas van den Berk/Orange Pictures)  

  2e divisie Nederlands Kampioen: Trouble to Dubbel10 (RDB)
  Klik hiervoor alle poule uitsalgen van de 2e divisie en klik hier voor de finalesheet.

  Kwartfinales
  5-1 N-Joy Bulls (FDB) vs De Brulapen (DORA)
  3-4 DC. Triple Heerde 4 (SDC) vs Vossenhol (DVO)
  4-2 Trouble to Dubbel10 (RDB) vs Dartclub O'jeetje (DONHN)
  4-2 Stand van Zaken 1 (BDC) vs The Specials (RD)

  Halve finale
  4-2 N-Joy Bulls (FDB) vs Vossenhol (DVO)
  4-2 Trouble to Dubbel10 (RDB) vs Stand van Zaken 1 (BDC) 

  Finale
  0-4 N-Joy Bulls (FDB) vs Trouble to Dubbel10 ((RDB)

  ZUTPHEN, NETHERLANDS - JUNE 24: Dartsplayer during the National Division Championships for dart teams on June 24, 2023 in the Hanzehal, Netherlands (Photo by Bas van den Berk/Orange Pictures)

  3e divisie Nederlands Kampioen: Break Out Zonder Naam (DBMN)
  Klik hier voor alle poule uitsalgen van de 3e divisie en klik hier voor de finalesheet.

  Kwartfinales
  1-4 De Zwarte Schapen (RD) vs Geastmer Bulls (FDB)
  2-4 Dartvereniging Duiveland (ZDF) vs Dutch Pub de Zaak 1 (SDC)
  4-3 Break Out Zonder Naam ((DBMN) vs DT Kuuk (RDB)
  4-0 Real D.B.I.D.C. 2.0 (BDC) vs Tis Nait Aans (DOGD)   

  Halve finale       
  2-4 Geastmer Bulls (FDB)  vs Dutch Pub de Zaak 1 (SDC)
  4-2 Break Out Zonder Naam (DBMN) vs Real D.B.I.D.C. 2.0 (BDC) 

  Finale
  3-4 Dutch Pub de Zaak 1 (SDC) vs Break Out Zonder Naam (DBMN)

  ZUTPHEN, NETHERLANDS - JUNE 24: Dartsplayer during the National Division Championships for dart teams on June 24, 2023 in the Hanzehal, Netherlands (Photo by Bas van den Berk/Orange Pictures)

  4e divisie Nederlands Kampioen: B Team (FDB)
  Klik hiervoor alle poule uitslagen van de 4e divisie en klik hier voor de finalesheet.

  Halve finale
  2-4 DTS 114 (DBMN) vs het B Team  (FDB) 
  4-0 D.U.T. 1 (DONHN) vs De Kroegtijgers 1 (DVO)

  Finale
  4-2 B Team  (FDB) vs D.U.T. 1 (DONHN)

  --

  Wij danken alle darters, toeschouwers en vrijwilligers en de Hanzehal voor een geslaagde dag en feliciteren de landelijke kampioenen met hun titels. Morgen is het de beurt aan de regionale bekerkampioenen om te strijden voor het Nederlands Bekerkampioenschap. Ook dat belooft weer een spannende dag te worden!

  Hall of Fame:
  Klik hier om naar de Hall of Fame te gaan voor een overzicht van alle eerdere kampioenen.

  Foto's: Bas van den Berk

 3. Extra prijs bekerkampioen 2024!
  We hebben een hele toffe extra prijs voor de bekerkampioen. Zij gaan namelijk een wedstrijd spelen tegen de TOTO Dart Kings (of een selectie van de spelers afhankelijk van de beschikbaarheid).

  Dit team bestaat uit de toppers: Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode, Vincent van der Voort en Gian van Veen.

  Deze wedstrijd zal gespeeld worden op een prachtige locatie. Uiteraard zal een hapje en drankje geregeld worden en belooft het vooral een hele gezellige middag te worden.
 4. In beeld: Onze Nederlandse kampioenen

  Ze mogen zich een jaar lang Nederlands kampioen noemen: de winnaars van het afgelopen NK Darts 2024 in Driebergen-Rijsenburg. Zij waren de besten tijdens het belangrijkste Nederlandse rankingtoernooi van het jaar. In totaal werden liefst negen Nederlandse kampioenen gekroond! Hieronder zetten wij al deze spelers nog een keer in het zonnetje.

  Het verslag van het NK Darts bij de senioren lees je hier terug. Benieuwd naar het verloop van het jeugdtoernooi? Klik dan hier. Wil jij de finales nog eens terugkijken? Ga dan naar deze pagina.

  Heren A: Jarno Bottenberg
  Hij beleefde een fantastisch toernooi in Driebergen-Rijsenburg: de 22-jarige Jarno Bottenberg. De hele dag noteerde hij sterke gemiddelden. In zijn eerste twee wedstrijden had hij het nog lastig (twee keer 4-3), maar daarna stond hij binnen no-time in de finale. Davy van der Zande (4-0), Carlo van Peer (5-1) en Robin Smees (5-1) werden achtereenvolgens verslagen. In de finale had Jarno nog een hele kluif aan Dennie Olde Kalter, maar via dubbel vijf trok ‘Bottie’ het NK Darts naar zich toe! Na zijn winst op de TOTO Dutch Open Darts eerder dit jaar mag Jarno Bottenberg uit Groningen zich ook nog eens Nederlands kampioen noemen!

  Driebergen-Rijsenburg, NETHERLANDS - JUNE 2: Darts player in action during the NK Darts in Health Center Hoenderdaal on June 2, 2024 in Driebergen-Rijsenburg Netherlands. (Photo by Bas van den Berk/Orange Pictures)

  Heren B: Vincent Peters
  De Nederlands kampioen bij de heren B had bijna al heel vroeg uit het toernooi gelegen. Vincent Peters had zijn handen vol aan Kevin Rooks bij de laatste 128, maar sleepte de winst toch uit het vuur in de beslissende leg. Daarna verloor hij tot aan de finale slechts één leg! Vincent had een geweldige dag en stoomde door tot het podium in Driebergen-Rijsenburg. In Wesley Mol - die door zijn finaleplaats rankingkampioen werd – vond Vincent een waardige tegenstander. De eindstrijd ging tot een beslissende leg! Beide mannen kregen kans op de NK-titel, maar Vincent poetste onder druk de resterende 59 punten van het schrijfbord en werd zo Nederlands kampioen!

  Driebergen-Rijsenburg, NETHERLANDS - JUNE 2: Darts player in action during the NK Darts in Health Center Hoenderdaal on June 2, 2024 in Driebergen-Rijsenburg Netherlands. (Photo by Bas van den Berk/Orange Pictures)

  Dames: Noa-Lynn van Leuven
  Ze speelde een finale die we gedurende het rankingseizoen al veel vaker hadden gezien: Noa-Lynn van Leuven uit Heemskerk. Noa-Lynn stond op het podium van het NK Darts tegenover concurrente en rankingkampioene Aileen de Graaf. Beide dames verloren in hun eerste wedstrijden geen enkele leg. Waar Aileen ook de halve finale met 4-0 overtuigend binnenhaalde, had Noa-Lynn het veel moeilijker met Priscilla Steenbergen (4-3). Toch ging de NK-titel uiteindelijk naar Noa-Lynn van Leuven. In een uitstekende en spannende finale was zij met 5-3 de betere! De beslissende dubbel tien bezorgde Noa-Lynn het Nederlands kampioenschap!

  Driebergen-Rijsenburg, NETHERLANDS - JUNE 2: Darts player in action during the NK Darts in Health Center Hoenderdaal on June 2, 2024 in Driebergen-Rijsenburg Netherlands. (Photo by Bas van den Berk/Orange Pictures)

  Junioren: Kendji Steinbach
  Nederlands rankingkampioen én Nederlands kampioen: dat heeft Kendji Steinbach uit Maarheeze dit seizoen geflikt! Van de 54 junioren die meespeelden in Driebergen-Rijsenburg was Kendji het sterkst. Hij versloeg Cas Maessen (3-1) in de kwartfinale en herhaalde die score nog eens in de halve finale tegen Wess van den Brand: ook 3-1. Op het podium rekende Kendji in de finale met 4-2 af met Semin Veenstra. Daardoor mag hij zich het komende jaar Nederlands kampioen bij de junioren noemen, en natuurlijk rankingkampioen!

  Driebergen-Rijsenburg, NETHERLANDS - JUNE 2: Darts player in action during the NK Darts in Health Center Hoenderdaal on June 2, 2024 in Driebergen-Rijsenburg Netherlands. (Photo by Bas van den Berk/Orange Pictures)

  Aspiranten: Kay Schuurbiers
  Wat was het een belangrijke overwinning voor Kay Schuurbiers uit Krabbendijke! Met één dart verzekerde hij zich van het Nederlands kampioenschap én de Nederlandse rankingtitel! Kay zette een prachtige reeks neer op het NK Darts. Hij versloeg achtereenvolgens Keano van Deventer (3-1), Sten Peters (3-0) en Shivam Gogar (3-2) om zich te plaatsen voor de finale. In de eindstrijd was het heel spannend! Zowel Kay als tegenstander Quinn Sneeboer kreeg dubbels om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Via dubbel één greep Kay Schuurbiers de NK Darts-titel, en kwam hij net één punt voor Stan Derickx op de aspirantenranking!

  Driebergen-Rijsenburg, NETHERLANDS - JUNE 2: Darts player in action during the NK Darts in Health Center Hoenderdaal on June 2, 2024 in Driebergen-Rijsenburg Netherlands. (Photo by Bas van den Berk/Orange Pictures)

  Meisjes: Fardau de Jong
  Ze deed dit seizoen eigenlijk alles goed: Fardau de Jong uit Jubbega. Ze was het hele rankingseizoen al oppermachtig bij de meisjes en liet haar talent ook op het NK Darts in Driebergen-Rijsenburg voor zich spreken. Zonder een leg te verliezen in de knock-outfase pakte Fardau uiteindelijk de Nederlandse titel! Ze versloeg Chantal Tessin met 3-0 in de halve finale, en was met diezelfde cijfers te sterk voor Eline Kersbergen in de finale! Daarmee was voor Fardau ook de dubbel binnen: rankingkampioen en winnaar van het NK Darts.

  NDB6 NK 96

  Paradarters (staand): Michelovic van Velzen
  Ook hij was niet te stoppen dit seizoen! Michelovic van Velzen uit Katwijk werd Nederlands rankingkampioen en stond op de hoogste trede tijdens het NK Darts! Helemaal vanzelf ging dat niet; Michelovic speelde meerdere spannende wedstrijden in Driebergen-Rijsenburg. Zo was de halve finale tegen Stefan Bakker een kraker: eindstand 3-2. Ook de finale van het NK kwam tot een allesbeslissende leg. Reggie van Brenk kon echter niet voorkomen dat Michelovic er met de titel vandoor ging (3-2)! Een mooie bekroning op een prachtig seizoen voor Michelovic van Velzen!

  Driebergen-Rijsenburg, NETHERLANDS - JUNE 2: Darts player in action during the NK Darts in Health Center Hoenderdaal on June 2, 2024 in Driebergen-Rijsenburg Netherlands. (Photo by Bas van den Berk/Orange Pictures)

  Paradarters (rolstoel): Michel van den Hengel
  Michel van den Hengel uit Den Haag kan terugkijken op een geweldig dartjaar! Hij won drie reguliere NDB-toernooien en pakte de titel op het NK Darts! Ook de Nederlandse rankingtitel ging naar Michel, natuurlijk mede door zijn prachtige NK-winst. Michel van den Hengel had er wel twee uiterst spannende wedstrijden voor nodig. Tegen Albert Lubbelinkhof (3-2) moest er in de halve finale een beslissende leg aan te pas komen. Dat gold ook voor de finale tegen Arie van der Rassel. Uiteindelijk won Michel de eindstrijd met 3-2 van Arie, waardoor hij het NK Darts 2024 op zijn naam schreef!

  NDB6 NK 151

  Specials: Geoffrey Weelink
  Hij greep net naast het rankingkampioenschap, maar pakte wel de prachtige titel op het NK Darts! Geoffrey Weelink was in Driebergen-Rijsenburg de allerbeste bij de specials. Hij versloeg Aant Jager (2-1), Wesley Deen (2-1) en Kasimier Kars (2-1) om zich te plaatsen voor de eindstrijd. Na al deze spannende wedstrijden en beslissende legs ging de finale uiteindelijk met 3-1 naar Geoffrey Weelink, die met die cijfers Kevin Ceelen versloeg. Geoffrey pakte daarmee de titel en mag zich het komende jaar Nederlands kampioen noemen!

  De NDB feliciteert alle kampioenen nogmaals met hun Nederlandse titels!

 5. Dit weekend: De landelijke beker- en divisiekampioenschappen

  Aankomend weekend is het tijd voor de landelijke beker- en divisiekampioenschappen. Op zaterdag 15-06-2024 staan de divisiekampioenschappen op het programma. Alle divisies komen op deze dag in actie. Aan het einde van deze dag kennen we alle nieuwe landelijke divisiekampioenen. Op zondag 16-06-2024 wordt het bekerkampioenschap gespeeld. Op deze dag strijden de regionale bekerwinnaars van de aangesloten lidorganisaties voor de landelijke titel. Een prestigieuze titel!

  Locatie:
  Beide evenementen worden gespeeld in de Hanzehal in Zutphen.

  Adres:
  Fanny Blankers-Koenweg 2
  7203 AA Zutphen

  Deelnemende Teams:
  Voor een overzicht van alle deelnemende teams aan de divisiekampioenschappen ga naar deze pagina.
  Voor een overzicht van alle deelnemende teams aan het bekerkampioenschap ga naar deze pagina.

  Tijden:
  Voor zowel de beker- als divisiekampioenschappen geldt: De Hanzehal is om 09.45 uur open. Captains dienen zich voor 10.30 uur te melden en de wedstrijden zullen om 11.00 uur beginnen. Teams die om 10.30 uur niet zijn aangemeld kunnen door de wedstrijdleiding worden uitgesloten van deelname.

  Kledingvoorschrift
  Spelers dienen te voldoen aan het Algemene kledingvoorschrift van de NDB.
  Daaronder wordt o.a. verstaan:
  • Een pantalon in zwart, donkerblauw of donkergrijs. Voor dames is ook een rok (minimaal op de knie) toegestaan. De pantalon/rok mag niet voorzien zijn van versierselen als borduursels, sierspijkers, ritsen enz. Geen spijker-/jeansstof dan wel in jeansmodel, en geen corduroy en (nep)leer. Geen trainingsbroeken of vrijetijdsbroeken met elastiek aan de bovenkant en/of onderkant.
  • Een net shirt met kraag en mouwen. Hieronder valt een dartsshirt met kraag en mouwen, een poloshirt met kraag en mouwen of een blouse/overhemd met kraag en mouwen.
  • Hoofddeksels zijn tijdens de wedstrijden niet toegestaan.
  • Niet toegestaan zijn o.a.: korte broeken, minirokken, trainingsbroeken, korte hemdjes, t-shirts en voetbalshirts.
  Kijk voor het volledige algemene kledingvoorschrift op: https://www.ndbdarts.nl/reglementen.

  Belangrijke informatie:
  Alle captains van de deelnemende teams aan zowel de beker- als divisiekampioenschappen hebben een brief van ons ontvangen met alle belangrijke informatie. Neem deze brief goed door voordat jullie afreizen naar Zutphen.

  Klik hier om naar de divisiekampioenschappen pagina te gaan waar alle informatie en de brief te vinden is.
  Klik hier om naar de bekerkampioenschappen pagina te gaan waar alle informatie en de brief te vinden is.

  Hall of Fame:
  Klik hier om naar de Hall of Fame te gaan voor een overzicht van alle eerdere kampioenen.

  Mochten er vragen zijn, neem dan even contact op met de NDB via: info [AT] ndbdarts [DOT] nl

  De NDB wenst alle teams alvast veel succes dit weekend!

 6. Selectie WPD World Cup bekend

  Het belooft een prachtig evenement te worden: de WPD World Cup 2024. De World Para Darts (WPD) en de Nederlandse Darts Bond (NDB) slaan de handen ineen en organiseren van 22 tot en met 24 november in De Bonte Wever dit mooie toernooi. Alle paradarters ter wereld worden uitgenodigd en kunnen meespelen in Assen.

  Op vrijdag zal een open koppeltoernooi plaatsvinden. Op zaterdag vindt het teamevenement plaats voor alle aangesloten WPD-landen. Op zondag is er ten slotte een open singletoernooi. Namens de NDB zullen voor het teamevent twee teams worden afgevaardigd naar De Bonte Wever: vier spelers bij de paradarters staand en vier spelers bij de paradarters rolstoel. Meer info over inschrijvingen en boekingen klik hier.

  Na uitgebreid overleg binnen de Technische Staf zijn de volgende spelers geselecteerd door bondscoach Marijke Zomer:

  Paradarters (staand):
  Michelovic van Velzen, Stefan Bakker, Reggie van Brenk en Cliff Ruiter gaan in november de Nederlandse eer verdedigen in De Bonte Wever. Michelovic werd recentelijk Nederlands kampioen en pakte ook het rankingkampioenschap. Stefan Bakker eindigde daar vlak achter op de ranking als tweede en had ook een geweldig seizoen, met twee overwinningen op de NDB Ranking. Het team is compleet met Reggie van Brenk en Cliff Ruiter. Zij eindigden als derde en vierde op de nationale ranking. Reggie won het eerste rankingtoernooi van het seizoen in Wijchen en Cliff had een zeer constant seizoen met het hele jaar sterke prestaties.

  Paradarters (rolstoel):
  Michel van den Hengel, Carel Scholten en Anton van Hemert zijn met zijn drieën al verzekerd van een plek in de Nederlandse afvaardiging voor het toernooi in Assen. Michel werd dit seizoen met overtuiging rankingkampioen. Hij won drie rankingtoernooien, plus het NK Darts in Driebergen-Rijsenburg. De nummer twee van de nationale ranking, Carel Scholten, had ook een geweldig seizoen. Hij won twee rankingtoernooien en stond ook nog twee keer in de finale. De ervaren Anton van Hemert, die dit rankingseizoen als derde eindigde bij de paradarters (rolstoel), is de derde speler. Wie het team compleet maakt, is nog niet bekend. Voor de laatste plek wordt binnenkort een selectietoernooi gespeeld. Hiervoor zijn de nummer 4 en 5 van de ranking, Ynske Snelleman en Kees Keus, uitgenodigd aangevuld met Albert Lubbelinkhof en Arie van der Rassel. Albert stroomde pas later in het seizoen in, omdat hij daarvoor nog geen paradarter was en Arie miste door privé omstandigheden een groot deel van het seizoen. Beide spelers presteerden echter uitstekend op alle toernooien waar zij aanwezig konden zijn, met o.a. een 2e en 3e plaats op het NK Darts.

  Andere selecties
  De volledige nieuwe selectie voor seizoen 2024-2025 (senioren, jeugd en paradarts), wordt begin juli bekend gemaakt na het kwalificatietoernooi voor de Nederlandse Selectie en peildatum voor de kwalificatie via internationale ranglijsten.

  De NDB wenst alle deelnemers aan de WPD World Cup 2024 alvast heel veel succes en plezier tijdens het toernooi in De Bonte Wever te Assen!

 7. Team WDF Europe Cup Youth bekend

  De 33e editie van de WDF Europe Cup Youth zal dit jaar plaatsvinden van 10 tot en met 13 juli in Letland. Nederland zal met een ijzersterke ploeg afreizen naar de hoofdstad Riga, waar de wedstrijden in het Bellevue Park Hotel worden gespeeld.

  Na uitgebreid overleg binnen de Technische Staf zijn de volgende spelers geselecteerd door bondscoach Dick Bontekoe. In totaal komen vier jongens en twee meisjes in actie voor Nederland.

  Jongens:
  Het jongensteam bestaat dit jaar uit Kendji Steinbach, Daan Toxopeus, Massimo Balsamo en Bradley van der Velden, de top 4 van de NDB Ranking. Kendji heeft een fantastisch seizoen; hij werd rankingkampioen bij de junioren en won vorige week ook nog eens het NK Darts in Driebergen-Rijsenburg. Daan eindigde als tweede op de NDB Ranking bij de junioren. Hij won de vijfde ranking in Delft en stond in de halve finale van het NK Darts. Ook internationaal timmert hij flink aan de weg. Massimo Balsamo reist ook af naar Letland. Hij won de eerste ranking van het jaar in Wijchen en had een keurig seizoen, dat hij uiteindelijk afsloot met een derde plaats op de NDB Ranking. Het team is compleet met regerend Lakeside- en wereldkampioen jeugd Bradley van der Velden. Bradley begon stroef aan het rankingseizoen, maar was de laatste drie rankingtoernooien weer op dreef en sloot het seizoen af op de vierde plaats.

  Meisjes:
  Fardau de Jong en Daphne Camijn gaan de Nederlandse eer hooghouden tijdens de WDF Europe Cup Youth in Letland. Voor Fardau was het een droomjaar; ze won vijf van de zes rankingtoernooien, werd rankingkampioen bij de meisjes en won ook nog eens het NK Darts in Driebergen-Rijsenburg. Daphne Camijn maakt het meisjesteam compleet. Daphne eindigde als tweede op de NDB Ranking en pakte de winst tijdens het Open Almere. Ze heeft daarnaast al een hoop ervaring in het Nederlands team en al eerder gespeeld op de WDF Europe Cup Youth.

  Uiteraard zal de NDB de komende tijd meer nieuws brengen rondom het EK. Gedurende het evenement in Riga zullen we dagelijks verslag doen. Blijf ons dus volgen via deze website en onze social media-kanalen: op Facebook, Instagram en X (Twitter).

  Andere selecties
  De volledige nieuwe selectie voor seizoen 2024-2025 (senioren, jeugd en paradarts), wordt begin juli bekend gemaakt na het kwalificatietoernooi voor de Nederlandse Selectie en peildatum voor de kwalificatie via internationale ranglijsten.

  Dit jaar zal ook de WDF Europe Cup voor senioren worden gehouden. Dat toernooi vindt plaats in Slowakije. De selectie hiervoor wordt binnenkort bekendgemaakt.

  Wij wensen de Nederlandse jongens en meisjes alvast heel veel succes tijdens het EK in Letland!

 8. Nederlanders winnen titels in Engeland

  Het is onze Nederlanders darters de afgelopen dagen weer gelukt meerdere internationale toernooizeges te boeken. Zo werden in IIfracombe (Engeland) de England Open en de England National Singles gehouden, en vond in Leicester (Engeland) een Challenge Tour-weekend van de PDC plaats.

  England National Singles
  Bij de heren was er een plek in de halve finale voor Moreno Blom. Moreno verloor daar met 5-2 van de latere winnaar Callum Francis (5-2). Daarvoor versloeg Moreno Ryan Hogarth (4-3) en Andy Aspinall (4-0).

  Anca Zijlstra stond ook in de halve finale van de Engeland National Singles. Zij was daarin niet opgewassen tegen Deta Hedman: het werd 5-1. Daarvoor had Zijlstra nog wel gewonnen van Rhian O’Sullivan (4-3) en Steph Clarke (4-2). Aletta Wajer werd in de kwartfinale uitgeschakeld door Eleanor Cairns (4-0).

  Challenge Tour
  Op de Challenge Tour van de PDC in Leicester had Christian Kist een fantastische dag. Hij won het 11e en 12e toernooi en gooide ook nog een 9-darter in zijn partij tegen Darren Armstrong. In totaal won Christian zestien wedstrijden op rij op de Challenge Tour; een geweldige reeks. De voormalig Lakeside-kampioen versloeg Michael Unterbuchner (5-4) en John Henderson (5-3) in de finales.

  Voor Wesley Plaisier bracht de zondag hem zijn eerste Challenge Tour-titel van 2024. Hij rekende in de finale af met landgenoot en SuperLeague-teamgenoot Damian Mol: 5-4. Daarvoor versloeg Wesley in de halve finale Sebastian Bialecki (5-3), terwijl Damian met 5-2 won van Dragutin Horvat.

  De NDB feliciteert Christian en Wesley met hun behaalde titels in Leicester!

 9. Inschrijven en hotel boeken vanaf nu mogelijk voor WPD World Cup 2024

  Zoals al eerder aangekondigd in dit bericht gaan de World Para Darts (WPD) en de Nederlandse Darts Bond (NDB) gezamenlijk de WPD World Cup 2024 in Nederland organiseren. Het belooft een geweldig evenement te worden waar alle paradarters wereldwijd voor uitgenodigd worden. Het evenement zal plaatsvinden van vrijdag 22 tot en met zondag 24 november in De Bonte Wever in Assen.

  Op vrijdag zal een open koppeltoernooi plaatsvinden waaraan alle paradarters deel kunnen nemen. Op zaterdag vindt het teamevenement plaats voor aangesloten WPD landen en op zondag is er een open singlestoernooi.

  Inschrijven is mogelijk op de website van de World Para Darts. Klik hier.
  Ook is het mogelijk je hotel te boeken bij De Bonte Wever, klik hier.

  “Wij gaan er alles aan doen om er een prachtig WK van te maken. Zorg dat jij je snel inschrijft en je hotel boekt. Mochten er vragen zijn laat mij dit dan zeker even weten”, aldus Marijke Zomer, toernooidirecteur van de WPD World Cup.

 10. Laatste uitslagen play-offs SuperLeague

  SuperLeague Stadskanaal, SL Dubbel10 Arnhem en De Moriaanse Gladiolen spelen ook volgend seizoen in de SuperLeague (SLN). De drie teams – allemaal geëindigd als nummer negen in de Overgangsklassen A, B en C – wonnen afgelopen zaterdag de spannende laatste wedstrijden in de SuperLeague play-offs.

  Regio A
  De ploeg uit Stadskanaal was met 6-3 te sterk voor het team van Brandpunt. Die formatie had de finale van de play-offs een week eerder verloren van t Twentse Ros. SuperLeague Stadskanaal kwam met 5-1 voor, maar verloor nog twee koppels op rij. In de laatste koppelpartij pakte Stadskanaal de winst en daarmee ook een nieuw seizoen in de SuperLeague.

  Regio B
  Het duel tussen SL Dubbel10 Arnhem en Foreign Affair was erg spannend. Foreign Affair, dat de finale van de play-offs verloor van Bubbels Roermond, kwam goed uit de startblokken. De ploeg kwam tot 2-4, maar zag SL Dubbel10 Arnhem toen keihard terugslaan. De solopartij werd gewonnen door Mark Schlaghecke, die daarmee lijfsbehoud in de SuperLeague veiligstelde (6-4 voor Arnhem).

  Regio C
  De Moriaanse Gladiolen hebben op perfecte wijze hun SuperLeague-avontuur verlengd. De nummer negen van de Overgangsklasse C had geen medelijden met de verliezend finalist van de play-offs: Sluis. Het team uit Kampen was met 10-0 te sterk voor Sluis, dat in geen enkele partij echt in de buurt kwam. Daarmee spelen De Moriaanse Gladiolen ook volgend seizoen in de SuperLeague.

  Een week eerder werden al de finales van de play-offs voor de SuperLeague gespeeld. Hieronder nogmaals de uitslagen:

  Finalewedstrijden play-offs
  Brandpunt 4-6 t Twentse Ros (regio A)
  Bubbels Roermond 8-2 Foreign Affair (regio B)
  SPG SL Zeeland 6-2 Sluis (regio C)

  Daarmee zijn de SuperLeague play-offs voor het nieuwe reguliere seizoen 2024/2025 ten einde. De NDB wenst alle teams volgend seizoen alvast heel veel succes!

Joomla templates by a4joomla